Bandens 34-årige leder, Shuaib Khan, er udvist af Danmark.
372 af bandens nuværende og tidligere medlemmer har til sammen fået 1409 års fængsel. Flere af dem med historisk lange straffe på op til 20 års fængsel.
Og Loyal to Familia har de seneste fem år været involveret i adskillige store konflikter i det danske bandemiljø.
Det var en bande, der ville være og blev den største i Danmark, og som regeringen, politiet og anklagemyndigheden derfor ville forbyde. Det er nu sket ved dom.
Her er historien om banden:
Bandelederen
34-årige Shuaib Khan er født i Danmark.
Han har det meste af sit liv boet sammen med sine pakistanske forældre og seks søskende ved Blågårds Plads på Nørrebro i København.
Området var i Shuaib Khans ungdom styret af Blågårdspladsgruppen.
En af Danmarks første egentlige bander med et marrokansk brødrepar "Store A" og "Lille A" i spidsen. De lå flere gange gennem 00'erne i konflikt med rockerne fra Hells Angels.
Shuaib Khan - der ofte bliver kaldt "Shebi" - var kun 17 år, da han fik sin første dom. Han blev taget af politiet med en kniv.
Siden har han fået domme for våbenbesiddelse, trusler, vold og ikke mindst dødsvold, fordi han i 2007 sammen med en flok venner tævede en 21-årig mand til døde under en bytur i Aalborg.
Derfor har Shuaib Khan siddet i fængsel 12 af sine 34 år.
I 2018 blev han dømt for trusler mod en politibetjent, og Højesteret udviste ham af landet.
Familia Blågårds Plads – begyndelsen
Spoler man tiden tilbage til den 30. november 2012, var Shuaib Khans planer om det kriminelle miljø i Danmark store.
Her blev han prøveløsladt fra dommen for dødsvold. Noget af tiden havde han afsonet i Nyborg Statsfængsel, og det var ifølge flere kilder herinde, at han begyndte at tale om at etablere en ny bande - Loyal to Familia (LTF).
LTF skulle være "professionel", og den skulle ikke bare rumme unge fra hans lokalområde på Nørrebro, men have afdelinger flere steder i Danmark.
I 2013 blev Loyal to Familia en realitet.
Shuaib Khan fik titlen "el presidente", og i offentligheden kaldte han dem et broderskab. Familien fra Blågårdsplads.
Der gik ikke længe, før banden havde afdelinger i både Tingbjerg og Skovlunde uden for København og i Kokkedal i Nordsjælland.
- Så har vi en afdeling, som hedder National. Men det er vigtigt at forstå, at vi er en samlet, uafhængig gruppe. Vi er ikke en støttegruppe til noget som helst andet. Den gamle Blågårds Plads-gruppe eksisterer ikke længere, fortalte han i 2013 til Politiken.
Hos politiet blev Loyal to Familia hurtigt et kendt navn.
I de første måneder af 2013 blev der affyret 50 skud i gaderne i København, fordi LTF var i konflikt med andre i bandemiljøet.
Banden forsøgte at overtage narkotikamarkeder fra rivalerne, og den blev kendt for at bruge vold, begå røverier eller afpresse folk.
I videoen nedenfor fortæller LTF-medlemmer om konflikten i 2013:
Løsladelsen i 2017
Shuaib Khan nåede kun at være ude i friheden i to måneder af 2013, inden han igen blev anholdt og sigtet for vold. Senere på året fik han en straf på tre år og seks måneders fængsel.
I de knap fire år, Shuaib Khan i denne omgang sad inde, var bandens medlemmer involveret i flere små konflikter, de tjente penge på kriminalitet, var synlige i gadebilledet, men medlemstallet stod i stampe.
Det ændrede sig efter bandelederens løsladelse i foråret 2017. Her fik den danske befolkning for alvor kendskab til LTF.
Ved Shuaib Khans løsladelse frygtede politiet uro:
- Hver gang, der løslades toneangivende personer, som kan skabe ny uro i miljøet, følger vi dem tæt, lød det fra Dannie Riise, Københavns Politi.
Og løsladelsen skabte uro.
Ifølge DR Nyheders oplysninger havde Shuaib Khan brugt meget af sin tid i fængslet på at lægge strategier. Blandt andet læste han om Napoleon og studerede bogen "Kunsten at føre krig" for at gøre klar til at erobre nye territorier.
Han ville gøre LTF endnu større, indtage nye byer og endda nye lande. Åbningen af to afdelinger i Sverige blev fejret med kage.
Shuaib Khan havde også brugt tiden i fængslet på at opbygge netværk til bander og bandemedlemmer fra andre lokalområder.
Han gjorde det interessant for unge i nærmiljøet og andre bandemedlemmer at hoppe med.
LTF holdt ungdomsfester, der var merchandise med bandens logo og en "familie", hvor dine brødre ville gå i krig for dig. Røg du i fængsel, betalte banden for dine omkostninger i fængslet - op til 2.000 kroner hver måned.
Der gik heller ikke mere end tre måneder fra løsladelsen af Shuaib Khan, før en ung mand blev stukket ned på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg.
Siden fulgte endnu et skyderi. Derfra tog det fart.
Bandekonflikten i 2017
Flere steder så politiet de sorte trøjer med de tre hvide bogstaver over brystet. Først på den københavnske vestegn og på Midtsjælland, senere i Køge og Århus og så i Malmø og Helsingborg i Sverige.
Herhjemme blev flere skrevet op som medlem af LTF i politiets banderegister, og i sommeren 2017 talte banden 225 medlemmer ifølge Rigspolitiet.
LTF ville gerne have noget af narkotikamarkedet på Ydre Nørrebro, som banden Brothas og dens medsammensvorne kontrollerede.
Men det mødte markant modstand. Derfra udviklede det sig til en konflikt med tre dræbte og over 40 skudepisoder i København.
I den periode hørte offentligheden om grove afpresningssager, dummebøder, voldsepisoder og voldsomme skyderier.
Eksemplerne er flere:
Som da to medlemmer af LTF ifølge tiltalen skød og dræbte en 22-årig ung mand uden relation til en bande i midten af Mjølnerparkens boligkompleks.
Eller da et højtstående LTF-medlem på stoffer skød 11 gange på Ydre Nørrebro - blandt andet mod tilfældige forbipasserende på cykel.
”Det LTF – skal du fuck med os”
Anklagerne mod LTF's medlemmer er grove, og lige nu sidder halvdelen af bandens 100 medlemmer bag tremmer.
I alt har 372 nuværende eller tidligere LTF'ere modtaget fængselsdomme for kriminalitet på i alt 1409 års fængsel.
Flere er dømt for drab, grov voldsepisoder, narkosalg og røverier.
LTF's krigsminister - der står for afstraffelser i banden - blev for eksempel dømt for at afpresse to ofre for penge i begyndelsen af 2018.
Han truede dem på sms med ordlyden "ved du, hvem du snakker med" - "Det LTF - skal du fuck med os".
Sammen med flere andre straffede han en mand for at have iført sig en af bandens trøjer og tage et foto, "selvom manden ikke var medlem af LTF".
Manden endte med en brækket næse, brud på rygsøjlen og venstre øjenhule.
Politiet har også haft det indtryk, at det har været svært for LTF-medlemmer at forlade banden.
I ét anklageskrift har det lydt, at et højtstående medlem af LTF i Aarhus blev overfaldet og fik revet øret halvt af, da han ville melde sig ud.
To personer blev dømt for volden i byretten, men det kunne ikke bevises, at volden skete som en afstraffelse for at ville forlade LTF.
To andre er ifølge DR Nyheders oplysninger også blevet overfaldet og har fået besked på at betale 100.000 kroner som straf for at melde sig ud af banden.
Da Shuaib Khan rejste
I efteråret 2017 fik Shuaib Khan en dom på tre måneders fængsel for trusler mod en politibetjent.
Kort tid efter rejste han til Spanien, hvor han ifølge myndighederne har opholdt sig siden.
Imens meldte bandens medlemmer i københavnerforstaden Tingbjerg sig ud.
Efter juridiske overvejelser indførte politiet et foreløbigt forbud mod LTF i september 2018. Siden har det været forbudt at være medlem af banden, støtte den eller gå i dens tøj.
Da sagen om bandelederens trusler nåede hele vejen til Højesteret i november 2018, blev han udvist af Danmark i seks år.
- Han rejste til Spanien i slutningen af november 2017, og det er politiets vurdering, at han fortsat er der, mens han fungerer som leder, sagde rigsadvokaten under sagen.
Folketingets retsudvalg fik i marts i år en fortrolig orientering om politiets vurdering af hans nuværende opholdssted.
Ifølge DR Nyheders oplysninger bor Shuaib Khan fortsat i det sydeuropæiske land.
Her har flere medlemmer af LTF's ledelse og lokalafdelinger også holdt fester for banden.
Trods forbud – stadig aktive
Selvom LTF nu er forbudt ved dom, så betyder det ikke, at banden er forsvundet fra gaden.
Ifølge et nyt politinotat, som blev fremlagt under den seneste sag i Højesteret, har LTF per 31. juli 2021 omkring 100 medlemmer, og tallet er dynamisk.
Derudover har de syv afdelinger, og banden udvider stadig og opretter nye afdelinger.
Rigspolitiet oplyser til DR Nyheder, at der er lavet 116 anmeldelser på baggrund af LTF-forbuddet, der trådte i kraft i september 2018.
I samme periode er der rejst 87 sigtelser mod folk, der ifølge politiet har været en del af LTF eller benyttet bandens kendetegn.
Hvor mange sigtelser der er endt med en dom, oplyser Rigspolitiet ikke.
Politiet har desuden givet opholdsforbud til 21 personer med relation til LTF. Det gør, at de pågældende ikke har kunnet færdes eller opholde sig bestemte steder i København.
Men det er ikke alle, der har overholdt opholdsforbuddet. Derfor har politiet rejst 11 sigtelser for at overtræde det.
Rettelse: Der stod tidligere, at LTF "tre gange var forbudt ved lov". Det er ikke korrekt, da forbuddet er sket efter en domfældelse ved tre retsinstanser.